Leukste steden voor een weekendje in België 

In België is zoveel te beleven, en jij bepaald in grote lijnen hoe je jouw vakantie of weekendje weg daar wil doorbrengen. In ieder geval is er geen sprake van een gebrek aan gezelligheid of sfeer. Wil je graag een leuke tijd in België doorbrengen? Dan hebben wij speciaal voor jou een paar leuke steden op een rijtje gezet die je kunt bezoeken.

Gezellige activiteiten in Brussel

Een markant detail over Brussel is dat er twee talen worden gesproken: Nederlands en Frans. In Brussel heb je een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Het Manneken Pis, Het Atomium en het Muziekinstrumentenmuseum zijn zeker leuke bezienswaardigheden die je niet mag missen. In Brussel zijn er gastvrije mensen en je hebt altijd leuke plekken waar je een drankje kunt pakken of iets kunt nuttigen. 

Geniet met volle teugen in Namen

Namen maakt deel uit van het Franstalige deel van België, Wallonië. Het unieke segment van deze stad komt meer tot uiting in het feit dat er een rivier door de stad stroomt. De Samber rivier vloeit over in de Maas en daarom wordt dit aangemerkt als de schoonheid van de stad. Vooral wanneer de temperatuur aan de hoge kant is, is het zeker een heerlijke beleving om langs het water rond te dwalen. In Namen zijn enkele bars waar je terecht kunt voor een typisch Belgisch gerecht. Genieten van een cocktail hoort ook bij alles wat het stadje Namen te bieden heeft. 

De sfeer in Brugge 

Wie graag een romantische tijd wil meemaken kan dat het best doen in Brugge. In Brugge zal je zonder meer genieten van de indrukwekkende gebouwen en een gezellig marktplein. Eén van de plekken die je niet mag missen is Belfort van Brugge. Dit is een toren op de Grote Markt van Brugge die je een perfect uitzicht biedt over de stad. Het Begijnhof is ook één van de plekken waar je terecht kunt om te genieten van de mooie 17e en 18e -eeuwse huisjes die wit geschilderd zijn. 

Geniet met mate

Als je in België ben is er geen twijfel over mogelijk dat je zult genieten. Het is wel de bedoeling dat het genieten op een verantwoorde manier moet geschieden. Heb je te kampen met een verslaving? Dan is het je zeker afgeraden om uitbundig te gaan feesten. In dit geval kun je eerst afkicken van je verslaving. Soms kan het zijn dat je niet eens bewust bent dat je verslaafd ben. Je zou dan bepaalde testen kunnen doen om te achterhalen of dat bij jou wel het geval is. Eén van die testen is de alcoholisme test